Scenarier for nye bolig- og erhvervsfællesskaber i de mindre provinsbyer

undefined


Sammen med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt Struer, Favrskov, Skanderborg og Norddjurs Kommune er vi i gang med et spændende udviklingsprojekt.

Projektet omhandler situationen i de mindre provinsbyer (5-15.000 indbyggere). Byerne er meget forskellige og oplever forskellige strukturelle muligheder og udfordringer - bl.a. afhængig af deres historie og geografi, men mange oplever en udtømning af funktioner, især detailhandlen har det svært. Det resulterer i nedslid, tomme ejendomme og ingen eller dårlige mødesteder. Det er vores opfattelse at provinsbyerne er igang med et stort tigerspring, hvor de skal finde ind i en ny virkelighed med andre funktioner som omdrejningspunkt for byliv, fællesskab og identitet. 

Med på teamet har vi Fremforsk ved Marianne Levinsen (Fremforsk bidrager bl.a. med demografiske analyse og scenariemetode) samt KRADS Arkitekter (arkitektonisk sparringspartner).

En række undersøgelser af udvalgte byer og situationer skal føre til udviklingen af konkrete helhedsorienterede scenarier, der forholder sig til såvel fysik og arkitektur som til proces, økonomi og organisering.

 

© Second City 2019